tiistai 2. kesäkuuta 2015

esittelyssä kaksi some-sovellusta

Heips vaan kaikki! Tässä tehtävässä esittelen kaksi minulle työ-elämästä tuttua some-sovellusta ja lisäksi pohdin, miten niitä voisi käyttää omalla alallani - eli IT-alalla.

Ensimmäiseksi esittelen suosikkisovellukseni ja varmasti monille tuntemattomamman Slackin ja toiseksi esittelen monille tutun WhatsAppin.

Slack on chat-sovellus, jossa omalle projektiryhmälle tai työporukalle voi perustaa oman keskustelupalstan. Keskustelupalstalle voi lisätä uusia channeleita, jolloin työporukan jakautuessa pienemmiksi ryhmiksi heille voi perustaa oman ryhmäkohtaisen palstan. Esimerkiksi oman työpaikkani slackissa on general channel, johon voi kirjoittaa yleisiä, kaikille tarkoitettuja ilmoituksia ja asioita. Lisäksi meillä on sitten eri osastoille omat channelit, kuten: digipaino, IT, logistiikka, random (jonne kirjoitellaan vitsejä yms.), jne.

Slackia voi käyttää internetin kautta slack.com-sivulta, josta palveluun voi myös reksteröityä. Lisäksi slackista on myös mobiili-sovellukset android-, wp- ja ios-puhelimille. Slackilla tavoittaa siis melko hyvin työporukan aina kun on tarve.

Slackin hienouksiin kuuluu myös mahdollisuus jakaa videoita, kuvia ja muita tiedostoja, mutta vielä hienompiin hienouksiin kuuluu sen integraatiomahdollisuudet kolmansien osapuolien sovellusten kanssa. Slackin voi integroida esimerkiksi Google Driven, Dropboxin tai Githubin kanssa, jolloin kaikki ryhmäläiset pääsevät käsiksi tiedostoihin slackista käsin.

GitHubin integrointi on IT-alan näkökulmasta yksi Slackin hienoimpia ominaisuuksia. GitHub on webbi-pohjainen Git versionhallinnan hostauspalvelu, johon ohjelmistoprojektin lähdekoodia pusketaan kehitystyön aikana. Versionhallinnan avulla voidaan taata että kehitystiimi työskentelee varmasti viimeisimmän ohjelmistoversion parissa ja kehitystiimin jäsenet pääsevät koodiin käsiksi myös työpaikan ulkopuolella.

GitHubin integrointi Slackiin takaa sen, että jokaiselle Slack-ryhmäläiselle tulee ilmoitus aina kun GitHubiin tehdään committi eli koodia päivitetään. Commitin jälkeen on tehtävä pullaus, jolloin omalla koneella oleva koodi päivittyy uusimpaan versioon. Koska Slackiin tulee ilmoitus jokaisesta commitista, auttaa se kehittäjää pysymään ajantasalla koodin kehityksestä.



WhatsApp on pikaviestipalvelu, jota voi käyttää Android-, Blackberry OS-, Blackberry 10-, iOS-,Sailfish-, Series 40-, Symbian- sekä Windows Phone-puhelimilla ja hiljattain myös internet-selaimella. WhatsAppissa voi lähettää tekstiviestejä, ääniviestejä kuvia ja videoita, sekä myös soittamaan puheluita.

WhatsAppissa voi perustaa ryhmäkeskusteluja ja se on ollut pitkään meillä töissäkin käytössä sekä työasioiden, että vapaa-ajan jutustelun välineenä. Koen, että WhatsApp on IT-alan näkökulmasta kätevä viestimisen väline, sillä se on helppo asentaa ja ottaa käyttöön. Sovellus hyödyntää 4G/3G/2G/EDGE- tai WLAN-yhteyttä, joten viestiminen on ilmaista, mutta sovelluksen käyttömaksu on 0,99$ vuodessa ensimmäisen vuoden jälkeen.

Jos WhatsAppille pitää jotain risuja antaa, niin sen tietoturvasta löytyy aukkoja aina sillointällöin. Niitä kuitenkin paikataan aktiivisesti, lisäksi WhatsApp on ilmoittanut työstävänsä uutta TextSecure salausprotokollaa, jotta viestiminen olisi tulevaisuudessa entistä tietoturvallisempaa.






3 kommenttia:

  1. Perustelusi sovellusten valintaan ovat hyviä. Slack kuulostaa mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
  2. Slackista en ollut koskaan kuullutkaan, kuulostaa mielenkiintoiselta! Vähän tulee mieleen nykyaikaistettu versio IRC:ista. Nuo integrointimahdollisuudet kuulostaa kyllä hyviltä.

    Whatsappin maksullisuus on vähän hämmentävä, minulle tuli vuoden jälkeen vain ilmoitus, että saan jatkaa kokeiluani ja tarkistin tiedoista erääntymispäivän siirtyneen taas vuoden eteenpäin. En kyllä olisi maksanutkaan, kun palvelu on kohdallani niin vähäisellä käytöllä..

    VastaaPoista
  3. Esittelyt olivat hyviä. Slack "keskustelupalsta" työporukalle oli uusi ja mielenkiintoinen sovellus minulle. :-)

    VastaaPoista