tiistai 23. kesäkuuta 2015

kuvaa ja ääni

Hei vaan kaikille taas! Olen syvästi pahoillani tämän blogipäivityksen viivästymisestä. Tarkoituksenani oli alunperin postata jo 9. Kesäkuuta kurssin aikataulun mukaisesti. Kesän suunnitelmiin tuli kuitenkin muutoksia, kun sain yllättävän työkomennuksen saksaan.

Mutta asiasta kolmanteen. Tällä kertaa aion esitellä töissäni tutuksi tulleen median: Skypen.
Vaikka skypeä harvoin tituleerataan sosiaaliseksi mediaksi, on siinä monia sosiaalisista medioista tuttuja piirteitä, kuten ilmainen pikaviestintä, tiedostojen jakaminen, kavereiden / yhteyshenkilöiden lisääminen ja ryhmäkeskustelut. Kuitenkin skypen tärkein ominaisuus ainakin omalla työpaikallani on puheluiden ja videopuheluiden soittaminen. Puhelut ja videopuhelut toimivat perinteiseen tapaan, valitaan henkilö, jolle soitetaan ja tämä henkilö joko vastaa tai ei vastaa puheluun.

Skypen suurin eroavaisuus perinteisiin sosiaalisiin medioihin on se, että yhteyshenkilöt ovat usein läheisiä ja käyttäjän tuntemia henkilöitä. Tai en ole ainakaan tavannut ketään, joka lisäisi skypeen täysin tuntemattomia henkilöitä. Lisäksi skypessä ei voi tehdäs en kummempia tilapäivityksiä.

Lukijoiden on syytä tietää, että työpaikkani on suomalais-sveitsiläinen, ja toinen tuotantolaitoksistamme sijaitsee siis sveitsissä. Tästä johtuen kommunikointia maittemme välillä tapahtuu  päivittäin, yleisimmin sähköpostin välityksellä. Aina sähköpostien lähettäminen ees-taas ei ole kuitenkaan mielekästä, sillä tietty sähköposti voidaan tarkoittaa monen ihmisen saatavaksi, jolloin saattaa syntyä useiden sähköpostiviestien ketju, ennen kuin jokin asia saadaan ratkaistua.
Siksi onkin parempi välillä palaveerata skypen kautta. Tällöin saadaan taattua, että kaikki osallistujat saavat ajankohtaista tietoa ja työasioihin liittyvät ongelmatilanteet ratkeavat yleensä helpoiten keskustelemalla.

Videopuheluita varten palaverihuoneessamme on webbikamera, laadukas mikrofoni joka pystyy poimimaan useamman henkilön äänet selkeästi, kaiuttimet, sekä videotykki joilla saamme lähetettyä sveitsin päähän kuvaa ja ääntä, sekä heijastettua sveitsistä kuvaa kankaalle ja toistettua ääntä. Lisäksi yksi palaveriin osallistuja toimii kirjurina, joka kirjaa palaverissa käydyt asiat ylös. Joskus palavereissa on myös keksejä :P .

Skypestä on saatavilla myös Skype for business versio, joka mahdollistaa jopa 250 henkilön samanaikaisen kokouspuhelun. Yrityksemme ei kuitenkaan ole valinnut tätä pakettia, sillä käytämme palaveripuheluihin vaih yhtä tiliä.

Enempää kerrottavaa skypestä minulla ei tähän hätään ole.Varmasti monet yritykset hyödyntävät skypeä täysin eri tavalla verrattuna omiin kokemuksiini, mutta toivon, että teistä oli mielenkiintoista lukea, miten skypeä käytetään minun työpaikallani.

Seuraavaksi siirryn siis digitarinan tekoon. Olen päättänyt toteuttaa videotarinan ja koitan saada sen mahdollisimman pian valmiiksi, pysykää kuulolla :)

3 kommenttia:

  1. Hyvä esittely! Toivottavasti tuota Skype for business -versiota kehitetään, koska edeltäjä lync oli kyllä yhtä tuskaa! Itse siis työskentelen yhdessä projektissa, jossa siis lync, nykyinen skype for business on ollut käytössä, mutta joskus ollaan jouduttu siirtymään muihin palveluihin kun se on takkuillut oikeen kunnolla :/

    VastaaPoista
  2. Esittelysi on kiinnostavasti muotoiltu, eikä myöhästyminen haittaa. Toivottavasti työkomennuksesi on ollut antoisa. Oletko jo palannut Suomeen?

    VastaaPoista
  3. Hyvä esitys myös mielestäni: :-)

    VastaaPoista